Steak Prowansalski
Potrzebujesz malutki garnuszek teflonowy. Garnuszek pędzelkiem smarujesz oliwą ( najlepiej olej ryżowy).
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Steak Prowansalski
- Steak prowansalski - torebka,
- 2 jajka,
- Przyprawy (chili, sos soya,)
- Cebula
- Pietruszka
Sposób przygotowania
Zawartość torebki mieszasz z woda wg zalecenia.
Z 2 jajek oddzielasz białka, ubijasz twardą piane, mieszasz ze stekiem.
Dodajesz dużo chili, kilka kropli sosu soya.
Cebulkę podsmażasz na patelni, dodajesz do steka, kroisz pietruszkę, wszystko mieszasz.
Garnuszek rozgrzewasz chwile na dużym ogniu, wlewasz stek i zmniejszasz ogień na minimalny, przykrywasz pokrywka, po 5 minutach wyjmujesz stek, przekładasz na drugą stronę, następne 5 minut – gotowy.
Podajesz z wielką sałata, pomidorami, usmażona cukinią czy kabaczkiem.