Przepisy z produktami Lignaform, Małgorzata Potocka

Zupy

Zupy

Zupa meksykańska smakuje lepiej bez jarzynowej bazy, zamiast tego wrzucasz do niej podsmażonego pomidora, podsmażoną paprykę, bazylie i dużo chili. Pyszna!. Pietruszka tez dobrze robi.

  • Czas przygotowania20 min
  • Czas gotowania45 min
  • Czas całkowity1 hr 5 min

    Składniki

    Zupa

    • Włoszczyzna,
    • Kostka rosołowa BIO lub łyżka MISO,
    • Pietruszka

    Sposób przygotowania

    1

    Włoszczyznę kroisz, albo ścierasz na grubej tarce, zagotowujesz (nie gotujesz), powstaje baza do wszystkich zup.

    2

    Do smaku wrzucasz kostkę rosołową wegetariańska BIO bez glutaminianu sodu!!! Albo łyżkę MISO

    3

    Zdejmujesz z ognia , wrzucasz zioła lub świeża pietruszkę. To twoja baza zup.

    4

    Każda zupę po rozmieszaniu wg zaleceń łączysz z dowolna ilością twojej bazy . Wielka, sycąca.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *