Laboratorium

Nasze laboratorium stawia bardzo wysokie i rygorystyczne wymagania produkcji suplementów diety i produktów dietetycznych. Firma zapewnia Państwu:

• Wielobranżową ekipę, od stadium poszukiwań do opracowania końcowej postaci produktu
• Rygorystyczną selekcję składników niezbędnych do produkcji preparatów
• Kontrole jakości oraz regularne i ścisłe audyty

Poszukiwania naukowe i rozwój (R&D)

Inżynierowie technologii żywności i farmaceuci z laboratorium THERASCIENCE współpracując z instytucjami państwowymi i prywatnymi, m.in. z CNRS, INSERM oraz laboratoriami szpitalno-uniwersyteckimi, nieustannie poszukują nowych składników i nowych form dawkowania, żeby zapewnić lepszą skuteczność dietetyki w walce z chorobami.

Gwarancja jakości i smaku :

Chcąc zapewnić naszym klientom produkty o jak najlepszym smaku zespół specjalistów naszego działu Badań i Rozwoju ściśle współpracuje również z szefem kuchni. Pozwala to na wprowadzenie przeciętnie 10 nowych smaków na rok i zaproponowanie klientom coraz to nowszych produktów. Aby to osiągnąć, wszystkie testy organoleptyczne są prowadzone zarówno dla nowych produktów jak również dla każdej partii produkcji. W ten sposób, różnorodność i jakość smaków naszych preparatów usatysfakcjonuje najbardziej wybrednych pacjentów i pozwoli urozmaicić proponowane przez nas posiłki.

Gwarancja bezpieczeństwa:

 
Aby zagwarantować optymalne bezpieczeństwo żywieniowe, jesteśmy stale zaangażowani w proces produkcji. Składa się on z następujących etapów:
• Selekcja dostawców według ściśle określonych kryteriów
• Kontrola każdej dostarczanej partii towaru
• Ścisła identyfikacja produktów
• Wyłączność we współpracy

Gwarancja jakości składników

W skład zespołu R&D wchodzi osoba odpowiedzialna za kontakty z dostawcami. Kontrolujemy pochodzenie każdego składnika i wyrobu używanego do produkcji naszych preparatów. Selekcjonujemy najlepsze składniki według rygorystycznych norm, aby wytwarzać produkty wydajne i absolutnie pewne.

Gwarancja jakości produktów

Każdy nowy produkt poddawany jest w czasie produkcji licznym testom. Aby sprawdzić czy produkt końcowy posiada odpowiedni skład, pobiera się i kontroluje jego próbną partię. Oprócz tego, inżynier technologii żywienia poddaje licznym testom produkty po zakończeniu procesu produkcji. Jego zadanie polega m.in. na sprawdzeniu wyglądu produktu oraz zweryfikowaniu czy waga produktu odpowiada wadze podanej na opakowaniu.
Ponadto, dokonujemy kontroli chemicznej i mikrobiologicznej naszych produktów po produkcji, aby zagwarantować stałe bezpieczeństwo sanitarne.

Zgodność z prawem

W zespole R&D pracuje osoba, która czuwa nad tym, żeby wszystkie nasze  produkty były wyprodukowane zgodnie z prawem.

Skład suplementów diety Physiomance

Duża ilość suplementów diety Physiomance jest opracowywana przez nasz zespół ekspertów naukowych. W jego skład wchodzą naukowcy, profesorowie uniwersytetów, inżynierowie technologii żywności. Naszym celem jest proponowanie innowacyjnego i niepowtarzalnego składu wszystkich naszych produktów.

Udoskonalanie preparatów białkowych Lignaform

Przywiązujemy szczególną uwagę do stałego ulepszenia składu oraz udoskonalania technologii wytwarzania naszych produktów. Wszystkie nasze preparaty Lignaform i Physioperf (produkty dietetyczne stosowane przy wysiłkach fizycznych) są opracowywane przez nasz zespół R&D (Badań i Rozwoju).

Nasz zespół R&D składa się z dwóch osób, inżyniera zywności oraz osoby odpowiedzialnej za jakość i zgodność z przepisami. Każdego roku zajmują się oni komponowaniem ponad 10 nowych smaków, tak by proponowane produkty były jeszcze bliższe oczekiwaniom naszych klientów.

Zespół R&D poza produkcją produktów białkowych Lignaform zajmuję się też opracowaniem składu produktów dietetycznych stosowanych przy wysiłkach fizycznych, Physioperf. Nasz inżynier żywieniowy ustala skład produktów, tak aby był maksymalnie dostosowany do potrzeb żywieniowych sportowców, nie zapominając przy tym o ich smaku. Co więcej, produkty energetyzujące są testowane przez wielu sportowców wyczynowych, tak żeby odpowiadały gustom tej grupy odbiorców. Aby zaoferować produkty bliższe oczekiwaniom i potrzebom sportowców, nasz zespół R&D, tworzy rocznie ponad 10 nowych preparatów dietetycznych.