Malgorzata Potocka z omletem Lignaform

Przepisy i sugestie kulinarne:
Małgorzata Potocka

Zdrowe odchudzanie

Jeśli torebki Lignaform przerażają cię – MUSISZ URUCHOMIĆ WYOBRAŹNIĘ. Można z nich przygotować wspaniale wielkie dania i nie bój się, ani przez chwile nie będziesz głodować. Pamiętaj – jeśli zaczynasz dietę LIGNAFORM musisz w domu zgromadzić WIELKIE zapasy wszystkich ulubionych przypraw, świeżych ziół, szpinaku, sałaty, pomidorów, ogórków, wszelkich jarzyn, które lubisz. Nie będę opisywać w jaki sposób przyrządzać smaczne kapusty na patelni, kabaczki, bakłażany, cukinie i papryki bo to można sobie wyobrazić więc skupię się tylko na kolejnych daniach z torebek Lignaform.

ZAPASY na 1 tydzień dla 3 posiłków dziennie:

  • 2 pęczki pietruszki dziennie = 2 x 7 = 14 pęczków zielonej pietruszki
  • 1 kg cebuli
  • 1kg grzybów które lubisz,
  • 1 sałata zielona dziennie = 7 sałat
  • 4 pomidory dziennie = 4 x 7 = 28 pomidorów,
  • 4 białka dziennie ( min) = 4 x 7 = 28 jajek
  • 3 paczki szpinaku (min)– jedz jak najwięcej (do omletów i osobno)
  • Włoszczyzna na zupę :co 2 dni robisz bazę jarzynową = 3 pęczki włoszczyzny
  • Koszyczek bazylii
  • Koszyczek rozmarynu
  • Koszyczek lubczyku
  • Brokuły (staraj się do steka 1 dziennie)
  • Kalafior ( na parze 4 minuty i na patelni z curry i ziołami) do placków do steka ,
  • 1 butelka – olej ryżowy albo rzepakowy do smażenia
  • 1 butelka – olej dyniowy
  • 1 butelka – olej virgin z oliwek albo lniany

Półprodukty:

  • Cebulę – pokrój drobno, podsmaż na złoto, włóż do lodówki, wytrzyma spokojnie cały tydzień, do steka , do placka bierzesz pełną łyżkę do zupy,
  • Grzyby – pokrój drobno , podsmaż i włóż do lodówki , tez wytrzymają tydzień, dodajesz 1 albo 2 łyżki do omletów, do placków ziemniaczanych czy blinów,
  • Szpinak do omletów przewracasz kilka sekund na gorącej patelni i dodajesz do „ciasta” omletowego ale jesz dużo szpinaku z kroplą oliwy, cytryną i czosnkiem zrobionego w minutę na patelni,
  • Paprykę opal na ogniu , zdejmij skórkę , podsmaż sekundę , pokrop octem „balsamico” , włóż do lodówki i dodawaj do czego chcesz.