świeży szpinak
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Steki sojowe Lignaform w towarzystwie puree brokułowo-szpinakowym i soczystych pomidorków

Steki sojowe Lignaform w towarzystwie puree brokułowo-szpinakowym i soczystych pomidorków

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Steki sojowe Lignaform w towarzystwie puree brokułowo-szpinakowym i soczystych pomidorków

    • Stek sojowy Lignaform 1 saszetka
    • Niewielki brokuł 1 sztuka
    • Szpinak mrożony 70 g
    • Sól, pieprz do smaku
    • Pomidorki koktajlowe

    Sposób przygotowania

    1

    Jeden niewielki brokuł umyj i podziel na różyczki, które później ugotuj w osolonej wodzie.

    2

    Ugotowany brokuł przełóż do blendera (opcja cięcia w pojemniku z ostrzem miksującym, lecz jeśli brokuł jest bardzo miękki nie będzie problemu w zblendowaniu go zwykłym blenderem).

    3

    Na patelni podgrzej ok 70 g mrożonych liści szpinaku.

    4

    Gdy szpinak jest już gotowy dodaj do niego puree z brokułu i podgrzej chwile i dopraw do smaku solą, pieprzem, opcjonalnie inne ulubione przyprawy.

    5

    W międzyczasie przyrządź steki sojowe Lignaform. Przełóż na talerz steki oraz puree.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    GlutenGorczycaJajkaJęczmieńLaktozaOrzechySezamSiarczyny
    stek sojowy po prowansalsku
    Dodaj do koszyka

    Stek sojowy po prowansalsku

    60.00

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *