krem pomidorowy
Przepisy Lignaform

Krem z pomidorów i pieczonej papryki

Krem z pomidorów i pieczonej papryki

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Krem z pomidorów i pieczonej papryki

    • Pomidory 1/2 kg
    • Chili ½ łyżeczki
    • Oliwa 1 łyżka
    • Zimna woda ½ l
    • Cebula 1 sztuka
    • Czosnek 4 ząbki
    • Tymianek 2 gałązki
    • Czerwona papryka 3 sztuki
    • Sól, pieprz do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Pokrój papryki i wyłóż na folii aluminiowej na blaszce piekarnika.

    2

    Do naczynia żaroodpornego włóż pokrojone pomidory i 4 całe, nieobrane ząbki czosnku oraz tymianek.

    3

    Równocześnie piecz papryki i pomidory przez 30 minut w 230 °C na dwóch poziomach.

    4

    W tym czasie usmaż posiekaną cebulę.

    5

    Następnie przełóż cebulę do garnka i gotuj w 0,5 l wody.

    6

    Wyjmij paprykę z piekarnika i obierz ze skórki.

    7

    Do wywaru dodaj upieczoną paprykę, pomidory i obrany czosnek.

    8

    Później dodaj szczyptę chili, tymianek, sól i pieprz.

    9

    Całość zagotuj i zmiksuj blenderem.

    10

    Do kremu można dodać kuleczki sojowe o smaku serowym/ z pomidorami i oregano Lignaform.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *