Przepisy z produktami Lignaform, Przepisy wspomagające odchudzanie

Krem selera i pora z curry

Krem selera i pora z curry

  • Czas przygotowania20 min
  • Czas gotowania45 min
  • Czas całkowity1 hr 5 min

    Składniki

    Krem selera i pora z curry

    • 7 - 8 łodyg selera naciowego
    • 1 mały lub 0,5 dużego pora
    • 1 duża cebula
    • 1 łyżeczka curry
    • siekany koperek
    • sól
    • parę listków z selera
    • 3 ząbki czosnku
    • Oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania

    1

    Z opłukanych łodyg selera usunąć łykowate włókna, odciąć kilka zdrowych listków, łodygi pokroić na cienkie talarki.

    2

    Pora pokroić na plasterki, cebulę posiekać.

    3

    W rondlu z rozgrzanym olejem lub oliwą podsmażyć przez około 8 minut pora i cebulę i czosnek, dodać curry, smażyć jeszcze przez 2 minuty.

    4

    Zalać wrzątkiem, gotować około 15 minut.

    5

    Następnie całość zmiksować, doprawić solą.

    6

    Na talerzach posypać siekanym koperkiem i pokrojonymi listkami z selera.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *