cukinie
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Placuszki cukiniowe

Placuszki cukiniowe

Rada szefa kuchni: Cukinia jest warzywem wodnistym, dlatego jeśli jest wyłącznie przyrządzana na patelni, musi być smażona na początku na dużym ogniu, ale na małej ilości
tłuszczu, wówczas woda odparuje. Niezbyt młode warzywa są mniej wodniste. Wystarczy je pokroić i wstawić do lodówki. Następnie sok odlać i warzywa dokładnie osuszyć.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Placuszki cukiniowe

    • Naleśnik z szynką Lignaform 1 saszetka
    • 1 mała cukinia
    • Sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Cukinię myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Odciskamy nadmiar wody.

    2

    Doprawiamy solą i pieprzem. Naleśnik z szynką przygotowujemy według przepisu w miseczce i dodajemy odciśniętą cukinię z przyprawami.

    3

    Rozgrzewamy patelnię i smażymy cukiniowe placuszki na rumiany kolor.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    GorczycaJęczmieńOrzechySelerSezamSiarczyny
    Dodaj do koszyka

    Pancake bananowo-czekoladowy

    60.00
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Naleśnik o smaku szynki

    60.00
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Naleśnik o smaku waniliowym

    60.00
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Naleśnik naturalny

    60.00
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Naleśnik o smaku kokosowym

    60.00
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Naleśnik czekoladowy

    60.00
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Naleśnik o smaku cytrynowym

    60.00
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    Dodaj do koszyka

    Bliny naturalne

    60.00

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *