Naleśniki z szynką Lignaform i botwinką
Wskazówka: Umyj botwinkę w zimnej wodzie, buraczki dokładnie umyj, odetnij włochate końce. Nie trzeba ich obierać.
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Naleśniki z szynką Lignaform i botwinką
- Naleśnik z szynką Lignaform – 1 saszetka
- Botwinka – ¼ pęczka
- Czosnek – 1 ząbek
- Gałka muszkatołowa – do smaku
- Sól, pieprz – do smaku
- Olej rzepakowy – 1 łyżka
Sposób przygotowania
1
Naleśnik z szynką Lignaform przygotować według informacji na etykiecie.
2
Farsz: Pokroić liście botwinki, łodyżki oraz buraczki drobno posiekać w kostkę.
3
Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej dodać czosnek, podsmażyć 1 minutę, dodać pokrojone łodyżki wraz z buraczkami, smażyć 5 minut.
4
Następnie dodać liście botwinki, lekko osolić. Wszystko dusić 5-10 minut.
5
Doprawić gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem do smaku.
6
Naleśnik przełożyć farszem. Można podawać ze świeżym szpinakiem/rukolą/roszponką skropioną oliwą.