Sałatka Tabbouleh z kalafiora
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Sałatka Tabbouleh z kalafiora
- garść pomidorków koktajlowych
- 1 ogórek (pozbawiony nasion)
- 1 czerwona cebula
- świeża mięta
- świeża pietruszka
- sok z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- sól do smaku
Sposób przygotowania
1
Pokroić kalafiora na różyczki i wrzucić do rozdrabniacza lub blendera kielichowego i siekać na drobno, ale tak, żeby był nadal sypki.
2
Tak przygotowany kalafior przelać wrzątkiem, lekko osolić i odstawić na chwilę by przestygnął, następnie porządnie odcisnąć go z wody (i soku).
3
Jak kalafior będzie już zimny dodać resztę składników: pokrojone na ćwiartki pomidory, posiekaną drobno cebulkę, ogórka w kostkę i zioła.
4
Bezpośrednio przed podaniem polać sosem z soku cytryny i oliwy.