Omlet Lignaform z Kurkami
Rada szefa kuchni: Do omletu można dodać ubite białko z jednego jajka, żeby omlet był bardziej puszysty.
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Omlet Lignaform z Kurkami
- Omlet Lignaform z grzybami 1 saszetka
- Kurki 200 g
- Olej rzepakowy 2 łyżki
- Posiekany szczypiorek 2 łyżki
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
W pierwszej kolejności należy oczyścić kurki.
Suche grzyby zasypać solą, zalać wrzątkiem i zamieszać.
Gdy wypłyną na powierzchnię, a piasek opadnie na dno należy wybrać kurki łyżką cedzakową i osuszyć.
Oczyszczone kurki podsmażyć na oleju rzepakowym i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Następnie zalać Omletem Lignaform przygotowanym według przepisu na etykiecie.
Gotowy omlet posypać posiekanym szczypiorkiem.