jajecznica z oliwkami
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Omlet Lignaform z Kurkami

Omlet Lignaform z Kurkami

Rada szefa kuchni: Do omletu można dodać ubite białko z jednego jajka, żeby omlet był bardziej puszysty.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Omlet Lignaform z Kurkami

    • Omlet Lignaform z grzybami 1 saszetka
    • Kurki 200 g
    • Olej rzepakowy 2 łyżki
    • Posiekany szczypiorek 2 łyżki
    • Sól, pieprz do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    W pierwszej kolejności należy oczyścić kurki.

    2

    Suche grzyby zasypać solą, zalać wrzątkiem i zamieszać.

    3

    Gdy wypłyną na powierzchnię, a piasek opadnie na dno należy wybrać kurki łyżką cedzakową i osuszyć.

    4

    Oczyszczone kurki podsmażyć na oleju rzepakowym i dusić pod przykryciem około 10 minut.

    5

    Następnie zalać Omletem Lignaform przygotowanym według przepisu na etykiecie.

    6

    Gotowy omlet posypać posiekanym szczypiorkiem.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    degustacja omlet
    Dodaj do koszyka

    Degustacja – omlety

    84.00
    GlutenGorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    omlet ze szparagami
    Dodaj do koszyka

    Omlet ze szparagami

    60.00
    GlutenGorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    omlet ze szczypiokiem
    Dodaj do koszyka

    Omlet z ziołami

    60.00
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczyny
    omlet szynka ser
    Dodaj do koszyka

    Omlet z szynką i serem

    60.00
    GlutenGorczycaJęczmieńOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    omlet serowy
    Dodaj do koszyka

    Omlet z serem

    60.00
    GlutenGorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczynySoja
    omlet z grzybami
    Dodaj do koszyka

    Omlet z grzybami

    60.00
    GlutenGorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySezamSiarczynySoja
    omlet salsa
    Dodaj do koszyka

    Omlet salsa

    60.00

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *