Leczo z kabaczka
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- kabaczek 2 sztuki,
- papryka czerwona 3 sztuki,
- cebula 2 sztuki,
- pieczarki 8 sztuk,
- pomidory 3 sztuki,
- koncentrat pomidorowy 190 g,
- olej rzepakowy 1 łyżka,
- woda ok. 300 ml,
- sól, pieprz, curry, ostra papryka, kurkuma, sok z cytryny, sos sojowy – do smaku.
Sposób przygotowania
Cebule obrać i posiekać, pieczarki obrać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i pieczarki. Pozostałe warzywa umyć. Kabaczki i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do wolnowaru/dużego garnka, dodać wodę i dusić do momentu, aż będą miękkie. Dodać koncentrat i doprawić do smaku.