Przepis na leczo z kabaczka
Pozostałe przepisy

Leczo z kabaczka

Leczo z kabaczka

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • kabaczek 2 sztuki,
    • papryka czerwona 3 sztuki,
    • cebula 2 sztuki,
    • pieczarki 8 sztuk,
    • pomidory 3 sztuki,
    • koncentrat pomidorowy 190 g,
    • olej rzepakowy 1 łyżka,
    • woda ok. 300 ml,
    • sól, pieprz, curry, ostra papryka, kurkuma, sok z cytryny, sos sojowy – do smaku.

    Sposób przygotowania

    1

    Cebule obrać i posiekać, pieczarki obrać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i pieczarki. Pozostałe warzywa umyć. Kabaczki i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do wolnowaru/dużego garnka, dodać wodę i dusić do momentu, aż będą miękkie. Dodać koncentrat i doprawić do smaku.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *