warzywa
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Leczo z boczniaków

Leczo z boczniaków

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Leczo z boczniaków

    • Boczniaki 250 g
    • Cebule 1-2 sztuki
    • Czosnek 2-3 ząbki
    • Papryka czerwona ½ sztuki
    • Papryka zielona ½ sztuki
    • Papryk żółta ½ sztuki
    • Pomidor 1 średni
    • Cukinia 1 mała
    • Sól, pieprz, bazylia do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Cebule posiekać w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.

    2

    Dodać pokrojoną w paski paprykę, po około 5 minutach, przełożyć do garnka.

    3

    Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, podlać niewielką ilością wody.

    4

    Jak warzywa będą miękkie dodać pokrojone w paski boczniaki oraz pomidora (wcześniej pomidor sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki).

    5

    Całość doprawić do smaku.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *