Leczo z boczniaków
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Leczo z boczniaków
- Boczniaki 250 g
- Cebule 1-2 sztuki
- Czosnek 2-3 ząbki
- Papryka czerwona ½ sztuki
- Papryka zielona ½ sztuki
- Papryk żółta ½ sztuki
- Pomidor 1 średni
- Cukinia 1 mała
- Sól, pieprz, bazylia do smaku
Sposób przygotowania
1
Cebule posiekać w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.
2
Dodać pokrojoną w paski paprykę, po około 5 minutach, przełożyć do garnka.
3
Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, podlać niewielką ilością wody.
4
Jak warzywa będą miękkie dodać pokrojone w paski boczniaki oraz pomidora (wcześniej pomidor sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki).
5
Całość doprawić do smaku.