Farsz z dyni
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Farsz z dyni
- Dynia 250 g
- Cebula 1 duża
- Czosnek 1 ząbek
- Pomidor 1 sztuka (ewentualnie 0,5 łyżki koncentratu pomidorowego bez cukru)
- Olej rzepakowy 1 łyżka
- Natka pietruszki 0,5 pęczka
- Sól do smaku
Sposób przygotowania
1
Cebulę, czosnek, nać pietruszki – drobno posiekać.
2
Dynię obrać ze skórki i oczyścić z pestek, miąższ zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3
Pomidory obrać ze skórki i oczyścić z pestek, pokroić w kostkę.
4
Na podgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek.
5
Następnie dodać dynię i pomidory, posolić.
6
Smażyć wszystko około 5 minut, następnie dodać natkę pietruszki i podgrzać kolejne 2 minuty.
7
Farsz urozmaici omlety, naleśniki, makaron, grzanki i chleb Lignaform.