dynia
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Farsz z dyni

Farsz z dyni

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Farsz z dyni

    • Dynia 250 g
    • Cebula 1 duża
    • Czosnek 1 ząbek
    • Pomidor 1 sztuka (ewentualnie 0,5 łyżki koncentratu pomidorowego bez cukru)
    • Olej rzepakowy 1 łyżka
    • Natka pietruszki 0,5 pęczka
    • Sól do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Cebulę, czosnek, nać pietruszki – drobno posiekać.

    2

    Dynię obrać ze skórki i oczyścić z pestek, miąższ zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

    3

    Pomidory obrać ze skórki i oczyścić z pestek, pokroić w kostkę.

    4

    Na podgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek.

    5

    Następnie dodać dynię i pomidory, posolić.

    6

    Smażyć wszystko około 5 minut, następnie dodać natkę pietruszki i podgrzać kolejne 2 minuty.

    7

    Farsz urozmaici omlety, naleśniki, makaron, grzanki i chleb Lignaform.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *