Chili Sin Carne
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Chili Sin Carne
- Chili – 1 saszetka Liganform
- Cebula – 1 mała
- Czosnek – 1 ząbki
- Papryka czerwona, żółta, zielona – ¼ sztuki
- Pieczarki – 5 sztuk
- Pomidor – 1 mały
- Kmin rzymski – do smaku
- Suszone oregano – do smaku
- Pieprz, sól – do smaku
- Pieprz cayenne lub sos tabasco – do smaku lub można pominąć
- Olej - 1 łyżka
Sposób przygotowania
Warzywa umyć obrać i pokroić w kostkę. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulę i czosnek.
Dodać pozostałe warzywa i dusić na małym ogniu. W między czasie przygotować Chili Lignaform według przepisu na etykiecie.
Kiedy warzywa będą miękkie, dodać Chili Lignaform, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.