Cukiniowe tagliatelle z sosem a’la bolognese z wykorzystaniem Chili Lignaform
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Cukiniowe tagliatelle z sosem a'la bolognese z wykorzystaniem Chili Lignaform
- Chili Lignaform 1 saszetka
- Cukinia 1 sztuka
- Czerwona papryka ½ sztuki
- Pomidor 1 sztuka
- Sól, pieprz, chili do smaku
Sposób przygotowania
Cukinię umyć, odciąć końce. Tagliatelle przygotować za pomocą zwykłej obieraczki. Powstałe tagliatelle zblanszować w gorącej wodzie przez ok 3 minuty.
Paprykę pokroić w kostkę i zgrillować na suchej patelni (będzie bardziej aromatyczna).
Pomidor pokroić w kostkę i dodać do papryki. Dusić pod przykryciem, aż papryka zmięknie.
Przygotować Chili Lignaform zgodnie z przepisem i dodać do warzyw. Doprawić powstały sos np. solą, pieprzem, chili. Cukiniowe tagliatelle wyłożyć na talerz, nałożyć porcję sosu i ozdobić bazylią.