Chili ze smażonymi kiełkami soi, cebulą i grzybami shiitake
Rada szefa kuchni: Pamiętaj , obróbka termiczna tych grzybów była jak najkrótsza. Zbyt długie ogrzewanie grzybów powoduje, że stają się twarde. Przed przyrządzeniem grzybów, lepiej je dobrze namoczyć.
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Chili ze smażonymi kiełkami soi, cebulą i grzybami shiitake
- 1 saszetka Chili Lignaform
- 200g świeżych kiełków soi
- 1 cebula
- 100g świeżych grzybów shiitake
- Sól, świeżo mielony pieprz do smaku
- Olej rzepakowy lub kokosowy
Sposób przygotowania
Grzyby shiitake namoczyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni razem z olejem i dodać kiełki soi.
Cebulę z kiełkami smażyć ok 6 minut, dodać grzyby shiitake zalać ok 100ml wody i dodać saszetkę chili Lignaform.
Smażyć chwilę, aż sos z warzywami zgęstnieje.