salsa z pomidorów i papryki
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Chili ze smażonymi kiełkami soi, cebulą i grzybami shiitake

Chili ze smażonymi kiełkami soi, cebulą i grzybami shiitake

Rada szefa kuchni: Pamiętaj , obróbka termiczna tych grzybów była jak najkrótsza. Zbyt długie ogrzewanie grzybów powoduje, że stają się twarde. Przed przyrządzeniem grzybów, lepiej je dobrze namoczyć.

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Chili ze smażonymi kiełkami soi, cebulą i grzybami shiitake

    • 1 saszetka Chili Lignaform
    • 200g świeżych kiełków soi
    • 1 cebula
    • 100g świeżych grzybów shiitake
    • Sól, świeżo mielony pieprz do smaku
    • Olej rzepakowy lub kokosowy

    Sposób przygotowania

    1

    Grzyby shiitake namoczyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka.

    2

    Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni razem z olejem i dodać kiełki soi.

    3

    Cebulę z kiełkami smażyć ok 6 minut, dodać grzyby shiitake zalać ok 100ml wody i dodać saszetkę chili Lignaform.

    4

    Smażyć chwilę, aż sos z warzywami zgęstnieje.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    GorczycaJajkaJęczmieńLaktozaMlekoOrzechySezamSiarczyny
    chili
    Dodaj do koszyka

    Chili

    60.00

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *