Steak Prowansalski
Potrzebujesz malutki garnuszek teflonowy. Garnuszek pędzelkiem smarujesz oliwą ( najlepiej olej ryżowy).
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Steak Prowansalski
- Steak prowansalski - torebka,
- 2 jajka,
- Przyprawy (chili, sos soya,)
- Cebula
- Pietruszka
Sposób przygotowania
1
Zawartość torebki mieszasz z woda wg zalecenia.
2
Z 2 jajek oddzielasz białka, ubijasz twardą piane, mieszasz ze stekiem.
3
Dodajesz dużo chili, kilka kropli sosu soya.
4
Cebulkę podsmażasz na patelni, dodajesz do steka, kroisz pietruszkę, wszystko mieszasz.
5
Garnuszek rozgrzewasz chwile na dużym ogniu, wlewasz stek i zmniejszasz ogień na minimalny, przykrywasz pokrywka, po 5 minutach wyjmujesz stek, przekładasz na drugą stronę, następne 5 minut – gotowy.
6
Podajesz z wielką sałata, pomidorami, usmażona cukinią czy kabaczkiem.