Therascience
Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Rozgrzewająca potrawka z dynią, indykiem i Makaronem Rizzoni

Rozgrzewająca potrawka z dynią, indykiem i Makaronem Rizzoni

Apetyczny, sycący i lekki posiłek- idealny na każdą porę roku! Dzięki obecności m.in. białka, błonnika i cennych witamin, takie danie będzie sprzyjać utrzymaniu prawidłowych rezultatów diety!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki (2 porcje):

    • 1 porcja Makaronu Rizzoni Lignaform;
    • 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni;
    • 1 porcja filetu z piersi indyka;
    • 1 łyżeczka oleju rzepakowego;
    • 1 i ½ szklanki bulionu warzywnego (bez marchewki);
    • 1 ząbek czosnku;
    • przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony, kurkuma, słodka papryka.

    Sposób przygotowania

    1

    Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.

    2

    Filet z indyka pokrój w kostkę, następnie podsmaż na głębokiej patelni z dodatkiem tłuszczu przez ok. 5 minut.

    3

    Do podsmażonego indyka dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili kawałki dyni. Po ok. 5 minutach zalej całość bulionem i dodaj przyprawy.

    4

    Gotuj potrawkę na małym ogniu przez ok. 10 minut. Pod koniec dodaj Makaron Rizzoni. Jeśli potrawka stanie się zbyt gęsta, możesz dodać więcej bulionu lub wody.

    5

    Uwaga, będąc na IV etapie Metody Lignaform danie można posypać startym parmezanem, natomiast na etapie II warto użyć np. posiekaną natkę zielonej pietruszki.