Rozgrzewająca potrawka z dynią, indykiem i Makaronem Rizzoni
Apetyczny, sycący i lekki posiłek- idealny na każdą porę roku! Dzięki obecności m.in. białka, błonnika i cennych witamin, takie danie będzie sprzyjać utrzymaniu prawidłowych rezultatów diety!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (2 porcje):
- 1 porcja Makaronu Rizzoni Lignaform;
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni;
- 1 porcja filetu z piersi indyka;
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego;
- 1 i ½ szklanki bulionu warzywnego (bez marchewki);
- 1 ząbek czosnku;
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony, kurkuma, słodka papryka.
Sposób przygotowania
1
Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
2
Filet z indyka pokrój w kostkę, następnie podsmaż na głębokiej patelni z dodatkiem tłuszczu przez ok. 5 minut.
3
Do podsmażonego indyka dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili kawałki dyni. Po ok. 5 minutach zalej całość bulionem i dodaj przyprawy.
4
Gotuj potrawkę na małym ogniu przez ok. 10 minut. Pod koniec dodaj Makaron Rizzoni. Jeśli potrawka stanie się zbyt gęsta, możesz dodać więcej bulionu lub wody.
5
Uwaga, będąc na IV etapie Metody Lignaform danie można posypać startym parmezanem, natomiast na etapie II warto użyć np. posiekaną natkę zielonej pietruszki.