Zupa kremowa z porów
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Zupa kremowa z porów
- Zupa porowa Lignaform 1 saszetka
- Por ½ sztuki
- Cebula ½ sztuki
- Olej rzepakowy 1 łyżeczka
- Cukinia 1 średnia
- Papryka czerwona ¼ sztuki
- Ziele angielskie 2 ziarna, gałka muszkatołowa szczypta, liść laurowy 1 sztuka
- Czosnek według uznania
Sposób przygotowania
1
Pokroić pora i cebulę, podsmażyć na patelni na małej ilości oleju rzepakowego.
2
Pokroić cukinię i dodać do warzyw, kiedy por i cebula już się zeszklą.
3
Podsmażyć, a następnie dodać wodę, ziele angielskie, szczyptę gałki muszkatołowej i liść laurowy.
4
Podgotować 10-15 min (można też dodać ząbek czosnku).
5
Wrzucić warzywa do miksera dodać rozpuszczoną saszetkę zupy porowej Lignaform i zmiksować wszystko razem.
6
Można podawać z kawałkami czerwonej papryki.