Zupa krem z kalafiora
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Zupa krem z kalafiora
- Kalafior 1 sztuka
- Cebula 1 sztuka
- Czosnek 2 ząbki
- Pietruszka 1 mała sztuka
- Por (biała cześć) 1 sztuka
- Wywar warzywny bez marchewki ok. 500 ml
- Olej rzepakowy 1 łyżka
- Koperek 2 łyżki
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę i czosnek drobno posiekać, pora pokroić w pół-talarki i razem podsmażyć.
Gdy cebula i por się zeszklą przełożyć do garnka, dodać kalafiora podzielonego na różyczki i pokrojoną w małą kostkę pietruszkę.
Wlać bulion warzywny i gotować na małym ogniu około 20-25 minut, aż warzywa będą miękkie.
Następnie zmiksować warzywa blenderem, doprawić do smaku i posypać koperkiem.
Zupa wyśmienicie smakuje ze Snackligne Chili.