Wegetariański placek ziemniaczany po węgiersku
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Wegetariański placek ziemniaczany po węgiersku
- Placek ziemniaczany Lignaform - 1 sztuka
- Pomidor - 1 sztuka
- Papryka - 0,5 sztuki
- Pieczarki – 10 sztuk
- Cebula - 1 mała lub 1/2 dużej
- Czosnek – 1 ząbek
- Pietruszka – 1 garść
- Olej rzepakowy – 1 łyżka
- Sól, pieprz – do smaku
- Papryczka chili do dekoracji
Sposób przygotowania
Warzywa dokładnie umyć i obrać. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki.
Wszystkie warzywa pokroić.
Na rozgrzany olej wrzucić cebulę wraz z pieczarkami i chwilę podsmażyć.
Następnie dodać pomidora, paprykę i wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek.
Dusić, aż warzywa będą miękkie, doprawić do smaku.
W międzyczasie przygotować placek ziemniaczany Lignaform według przepisu na etykiecie.
Placki ziemniaczane wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać posiekaną pietruszką lub chili.