Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Węgierskie leczo z kuleczkami sojowymi

Węgierskie leczo z kuleczkami sojowymi

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Chili a’la węgierskie leczo

    • Papryka żółta
    • Papryka zielona
    • Papryka czerwona
    • Cebula i czosnek
    • Pieczarki (ok 5 sztuk)
    • 50g fasolki szparagowej zielonej
    • 1 opakowanie kulek sojowych z pomidorami i oregano Lignaform
    • opcjonalnie 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • Przyprawy do smaku: pieprz, papryka wędzona, papryka słodka, tymianek

    Sposób przygotowania

    1

    Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę i włożyć do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni.

    2

    Cebulę obrać, rozgnieść czosnek, pieczarki umyć, pokroić i wszystko razem smażyć na patelni.

    3

    Upieczoną paprykę dodać na patelnię i wymieszać. Na koniec dodać fasolkę szparagową, 200ml wody i poddusić przez parę minut. Przełożyć całość do miseczki, dodać kuleczki sojowe Lignaform. Wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *