Węgierskie leczo z kuleczkami sojowymi
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Chili a’la węgierskie leczo
- Papryka żółta
- Papryka zielona
- Papryka czerwona
- Cebula i czosnek
- Pieczarki (ok 5 sztuk)
- 50g fasolki szparagowej zielonej
- 1 opakowanie kulek sojowych z pomidorami i oregano Lignaform
- opcjonalnie 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Przyprawy do smaku: pieprz, papryka wędzona, papryka słodka, tymianek
Sposób przygotowania
1
Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę i włożyć do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2
Cebulę obrać, rozgnieść czosnek, pieczarki umyć, pokroić i wszystko razem smażyć na patelni.
3
Upieczoną paprykę dodać na patelnię i wymieszać. Na koniec dodać fasolkę szparagową, 200ml wody i poddusić przez parę minut. Przełożyć całość do miseczki, dodać kuleczki sojowe Lignaform. Wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.