Prowansalskie Ratatouille
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Prowansalskie Ratatouille
- Pomidory 100 g
- Bakłażan 1 sztuka
- Cukinia 1 sztuka
- Zielona papryka ½ sztuki
- Cebula 1 sztuki
- Czosnek (wg uznania)
- Oliwa 1 łyżeczka
- Sól, pieprz, oregano do smaku
Sposób przygotowania
1
Pokroić bakłażana i cebulę w kostkę, cukinię w grube plastry, paprykę w paski. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojone warzywa.
2
Podsmażyć ok. 10 min. Dodać sól, pieprz, oregano i czosnek.
3
Obierać pomidory ze skórki, pokroić na ćwiartki i dodać do pozostałych warzyw.
4
Dusić pod przykryciem jeszcze przez 15 min.
5
Potrawę warto podać razem z Chlebem/ Tostami Lignaform.