gulasz
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Prowansalskie Ratatouille

Prowansalskie Ratatouille

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Prowansalskie Ratatouille

    • Pomidory 100 g
    • Bakłażan 1 sztuka
    • Cukinia 1 sztuka
    • Zielona papryka ½ sztuki
    • Cebula 1 sztuki
    • Czosnek (wg uznania)
    • Oliwa 1 łyżeczka
    • Sól, pieprz, oregano do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Pokroić bakłażana i cebulę w kostkę, cukinię w grube plastry, paprykę w paski. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojone warzywa.

    2

    Podsmażyć ok. 10 min. Dodać sól, pieprz, oregano i czosnek.

    3

    Obierać pomidory ze skórki, pokroić na ćwiartki i dodać do pozostałych warzyw.

    4

    Dusić pod przykryciem jeszcze przez 15 min.

    5

    Potrawę warto podać razem z Chlebem/ Tostami Lignaform.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *