cukinie
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Cukiniowe tagliatelle z sosem a’la bolognese

Cukiniowe tagliatelle z sosem a’la bolognese

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Cukiniowe tagliatelle z sosem a'la bolognese z wykorzystaniem Chili Lignaform

    • 1/2 szklanki passaty pomidorowej bez cukru
    • Cukinia 1 sztuka
    • Czerwona papryka ½ sztuki
    • Pomidor 1 sztuka
    • Sól, pieprz, chili do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Cukinię umyć, odciąć końce. Tagliatelle przygotować za pomocą zwykłej obieraczki. Powstałe tagliatelle zblanszować w gorącej wodzie przez ok 3 minuty.

    2

    Paprykę pokroić w kostkę i zgrillować na suchej patelni (będzie bardziej aromatyczna).

    3

    Pomidor pokroić w kostkę i dodać do papryki. Całość zalać passatą pomidorową i dusić pod przykryciem, aż papryka zmięknie.

    4

    Doprawić powstały sos ulubionymi przyprawami. Cukiniowe tagliatelle wyłożyć na talerz, nałożyć porcję sosu i ozdobić bazylią.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *