Cukiniowe tagliatelle z sosem a’la bolognese
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Cukiniowe tagliatelle z sosem a'la bolognese z wykorzystaniem Chili Lignaform
- 1/2 szklanki passaty pomidorowej bez cukru
- Cukinia 1 sztuka
- Czerwona papryka ½ sztuki
- Pomidor 1 sztuka
- Sól, pieprz, chili do smaku
Sposób przygotowania
1
Cukinię umyć, odciąć końce. Tagliatelle przygotować za pomocą zwykłej obieraczki. Powstałe tagliatelle zblanszować w gorącej wodzie przez ok 3 minuty.
2
Paprykę pokroić w kostkę i zgrillować na suchej patelni (będzie bardziej aromatyczna).
3
Pomidor pokroić w kostkę i dodać do papryki. Całość zalać passatą pomidorową i dusić pod przykryciem, aż papryka zmięknie.
4
Doprawić powstały sos ulubionymi przyprawami. Cukiniowe tagliatelle wyłożyć na talerz, nałożyć porcję sosu i ozdobić bazylią.