Pieczona dynia hokkaido
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- Dynia hokkaido
- Cebula 1szt.
- Czosnek
- Oliwa z oliwek
- Sól
- Pieprz
- Tymianek
- Oregano
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
Przekrój dynię na pół, usuń łyżką wewnętrzną część z pestkami i pokrój dynię w kawałki o kształcie sierpa. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki, czosnek obierz z wierzchnich warstw.
Przełóż dynię, cebulę i czosnek do dużej brytfanki, skrop oliwą i wymieszaj. Dodaj przyprawy sól, pieprz, tymianek, oregano, po czym wymieszaj ponownie.
Wstaw do piekarnika na ok. 20-25 minut, w zależności od grubości kawałków.