kanapka
Etap 4 Lignaform z nabiałem, Przepisy

Pasta z tuńczyka (na kilka dni)

Pasta z tuńczyka (na kilka dni)

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    • 200 g twarogu do 2% tłuszczu
    • 1/2 dużej cebuli lub 1 mała
    • Sól
    • Pieprz
    • Słodka papryka
    • 1 - 2 łyżki jogurtu naturalnego

    Sposób przygotowania

    1

    Mięso ryby odsączyć od zalewy wodnej. Przełożyć do naczynia. Dodać twaróg. Cebulę pokroić na bardzo drobne kawałki i połączyć z tuńczykiem oraz twarogiem. Całość doprawić solą, pieprzem oraz odrobiną słodkiej papryki. W celu uzyskania kremowej konsystencji możesz dodać łyżkę jogurtu naturalnego.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *