Pozostałe przepisy

Pieczona dynia hokkaido

Pieczona dynia hokkaido

  • Czas przygotowania20 min
  • Czas gotowania45 min
  • Czas całkowity1 hr 5 min

    Składniki

    • Dynia hokkaido
    • Cebula 1szt.
    • Czosnek
    • Oliwa z oliwek
    • Sól
    • Pieprz
    • Tymianek
    • Oregano

    Sposób przygotowania

    1

    Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.

    Przekrój dynię na pół, usuń łyżką wewnętrzną część z pestkami i pokrój dynię w kawałki o kształcie sierpa. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki, czosnek obierz z wierzchnich warstw.
    Przełóż dynię, cebulę i czosnek do dużej brytfanki, skrop oliwą i wymieszaj. Dodaj przyprawy sól, pieprz, tymianek, oregano, po czym wymieszaj ponownie.

    Wstaw do piekarnika na ok. 20-25 minut, w zależności od grubości kawałków.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *