Młoda kapusta z koperkiem
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Młoda kapusta z koperkiem
- Kapusta 1 główka
- Cebula 1 sztuka
- Koperek 1 pęczek
- Oliwa 1 łyżka
- Ziele angielskie 3 ziarna
- Liść laurowy 1 sztuka
- Sól 1-2 łyżeczki
- Pieprz do smaku
- Sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania
Kapustę umyć, odrzucić zewnętrzne liście i poszatkować.
Następnie posolić i odstawić na 15 min.
W tym czasie posiekać cebulę i podsmażyć na patelni.
Kapustę i cebulę przełożyć do garnka i dolać 1-2 szklanki wody.
Gotować pod przykryciem razem z przyprawami do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek i doprawić do smaku.
Młoda kapusta może być dodatkiem do nuggetsów, placka ziemniaczanego lub steku sojowego Lignaform.