Leczo z kapusty pekińskiej
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- Kapusta pekińska 1 szt.
- Papryka czerwona duża ½
- Papryka żółta duża ½
- Papryka jalapeno 2 łyżki
- Cebula 1 szt.
- Passata pomidorowa ½ butelki
- Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
- Olej rzepakowy (do smażenia) 1 łyżka
- Sól
Sposób przygotowania
Kapustę posiekaj na paski średniej szerokości ok. 1,5 cm. Przełóż do garnka, dodając pokrojoną w kawałki paprykę. Zalej wodą i gotuj pod przykryciem ok. 20 minut. Po tym czasie odlej niemal całą wodę. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę, następnie dodaj ją do pozostałych składników. Całość zalej passatą pomidorową, dodając łyżkę koncentratu i duś przez 7 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaj drobno pokrojoną paprykę jalapeno. Całość wymieszaj. Dopraw solą.
Przepyszne