krem pomidorowy
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy

Gaspacho

Gaspacho

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Gaspacho

    • Pomidory 1 kg
    • Ogórki gruntowe 2 małe lub 1/3 dużego ogórka szklarniowego
    • Papryka ¼ sztuki
    • Cebula 2 plastry
    • Papryczki chili do smaku
    • Ocet winny 2 łyżki
    • Oliwa 4 łyżki

    Sposób przygotowania

    1

    Pomidory i ogórki obrać ze skóry, z papryki usunąć gniazdo nasienne.

    2

    Warzywa pokroić na mniejsze części, przełożyć do blendera, wlać niewielką ilość wody.

    3

    Miksować do uzyskania jednolitej masy, po czym dodać oliwę i ocet winny.

    4

    Wymieszać i odstawić Gaspacho do lodówki.

    5

    Podawać z grzankami Lignaform.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *