Sałatka z tuńczykiem
Ta sałatka nie tylko smakuje, ale także prezentuje się wyśmienicie! Przygotuj razem z Nami wytrwany posiłek w postaci monoporcji.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- ½ opakowania tuńczyka z puszki;
- 1 duży ogórek kiszony;
- 1 łyżka groszku konserwowego;
- ½ małej cebuli;
- 1 łyżka domowego majonezu;
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony, sok z cytryny;
- opcjonalnie: natki pietruszki, oliwki, szczypiorek.
Sposób przygotowania
1
Ogórka pokrój na małe kawałki/zetrzyj na tarce. Groszek opłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój w piórka. Składniki połącz razem z majonezem, przyprawami i dokładnie wymieszaj. Następnie przełóż masę do przezroczystego pojemnika.
2
Tuńczyka odsącz z zalewy i połóż na samą górę. Dodatkowo warto udekorować sałatkę natką pietruszki, oliwkami i/lub szczypiorkiem.