Etap 6 Lignaform z produktami skrobiowymi/mącznym, Przepisy

Sałatka z komosą ryżową

Sałatka z komosą ryżową

Komosa ryżowa to niezwykle wartościowy składnik diety. Dzisiejsza receptura to przepis na zdrowie i zachowanie pięknej sylwetki.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki (na 2 porcje):

    • ½ szklanki komosy ryżowej (przed ugotowaniem);
    • 1 garść miksu sałat z rukolą;
    • 1 pomidor malinowy;
    • 1 ogórek gruntowy;
    • ¼ opakowania sera fety;
    • 1 łyżeczka nasion słonecznika;
    • ½ łyżeczki czarnego sezamu.
    • Sos:
    • 1 łyżka oliwy z oliwek;
    • przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony, czosnek granulowany, sok z cytryny.

    Sposób przygotowania

    1

    Komosę ugotuj w osolonej wodzie. Pomidora, ogórka oraz ser feta pokrój w kostkę. Połącz składniki (oprócz sera) razem z miksem sałat, słonecznikiem i sezamem. Całość polej sosem na bazie oliwy z oliwek. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj ser feta.