Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Sakiewki z indyka z boczniakami

Sakiewki z indyka z boczniakami

Zaskakująco szybkie i łatwe w przygotowaniu. Dodatkowo ich smak możesz wzbogacić o świeże i aromatyczne zioła. Ten przepis pozwoli przełamać monotonię codziennych posiłków.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 2 piersi z indyka
    • 1 garść boczniaków
    • ½ małej cebuli
    • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
    • przyprawy do indyka: papryka słodka, gorczyca biała, czosnek, cebula, pomidor, bazylia, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kurkuma, pietruszka, sól.
    • przyprawy do boczniaków: sól i pieprz czarny.

    Sposób przygotowania

    1

    Boczniaki i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj sól i pieprz.

    2

    Filety z indyka rozbij na cienkie plastry. Następnie natrzyj marynatą (z przypraw i oleju rzepakowego). Na środek nałóż małą porcję boczników i cebuli. Filety zawiń na kształt sakiewki i obwiąż sznurkiem kuchennym.

    3

    Gotowe sakiewki ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w 180 stopniach przez około 30minut (do zarumienienia).