Sakiewki z indyka z boczniakami
Zaskakująco szybkie i łatwe w przygotowaniu. Dodatkowo ich smak możesz wzbogacić o świeże i aromatyczne zioła. Ten przepis pozwoli przełamać monotonię codziennych posiłków.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 2 piersi z indyka
- 1 garść boczniaków
- ½ małej cebuli
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- przyprawy do indyka: papryka słodka, gorczyca biała, czosnek, cebula, pomidor, bazylia, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kurkuma, pietruszka, sól.
- przyprawy do boczniaków: sól i pieprz czarny.
Sposób przygotowania
1
Boczniaki i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj sól i pieprz.
2
Filety z indyka rozbij na cienkie plastry. Następnie natrzyj marynatą (z przypraw i oleju rzepakowego). Na środek nałóż małą porcję boczników i cebuli. Filety zawiń na kształt sakiewki i obwiąż sznurkiem kuchennym.
3
Gotowe sakiewki ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w 180 stopniach przez około 30minut (do zarumienienia).