Pasta jajeczna
Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Pasta jajeczna na Wielkanoc – najprostsza wersja!

Pasta jajeczna na Wielkanoc – najprostsza wersja!

Pasty nie muszą ograniczać się do czasochłonnych receptur. Jest wiele możliwości, aby szybko i smacznie przygotować przepis, który doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Dzisiejszy z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki (na 2 porcje):

    • 4 jaja kurze
    • 1 duży, kiszony ogórek
    • 1 czubata łyżka domowego majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy Dijon
    • ½ pęczka posiekanego szczypiorku
    • przyprawy: sól, pieprz.

    Sposób przygotowania

    1

    Jajka ugotuj na twardo. Po ostygnięciu obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj musztardę, majonez, drobno pokrojony ogórek, przyprawy oraz szczypiorek. Całość dokładnie wymieszaj.

    Podawaj razem z tostami Lignaform.

    2

    Domowy majonez według naszego przepisu

    majonez