Pasta jajeczna z bazylią
Kolejna propozycja do przygotowania pasty. Na wiosnę warto dodawać do potraw mnóstwo świeżych ziół i przypraw. Dziś wykorzystaliśmy bazylię, która swoim aromatem podkreśli wyjątkowy smak i aromat niejednego dania!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki domowego majonezu
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków świeżej bazylii
- przyprawy: sól, pieprz czarny
Sposób przygotowania
Ugotowane jajko dokładnie rozdrobnić (może być przy pomocy widelca lub miksera). Do masy dodać majonez, przyprawy, posiekany szczypiorek, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Gotową pastę przełożyć do słoiczka i spożyć w ciągu kilku dni.
Pasta doskonale smakuje z chlebem lub tostami Lignaform.