kanapka bazylia
Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Pasta jajeczna z bazylią

Pasta jajeczna z bazylią

Kolejna propozycja do przygotowania pasty. Na wiosnę warto dodawać do potraw mnóstwo świeżych ziół i przypraw. Dziś wykorzystaliśmy bazylię, która swoim aromatem podkreśli wyjątkowy smak i aromat niejednego dania!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 2 łyżki domowego majonezu
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 1 ząbek czosnku
    • kilka listków świeżej bazylii
    • przyprawy: sól, pieprz czarny

    Sposób przygotowania

    1

    Ugotowane jajko dokładnie rozdrobnić (może być przy pomocy widelca lub miksera). Do masy dodać majonez, przyprawy, posiekany szczypiorek, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Gotową pastę przełożyć do słoiczka i spożyć w ciągu kilku dni.

    Pasta doskonale smakuje z chlebem lub tostami Lignaform.

    2

    Domowy majonez według naszego przepisu

    majonez