Mini muffinki śniadaniowe z jajek i zielonej cebuli
Nietypowe śniadanie w wersji wytrawnej. Sprawdzi się nie tylko jako lunch do pracy, ale także jako poczęstunek do gości. Odkryj przepis, dzięki któremu zachwycisz najbliższych!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki (2 porcje):
- 4 jajka
- 1 cebula dymka ze szczypiorkiem
- 1 porcja tostów Lignaform
- odrobina oleju rzepakowego
- przyprawy: kmin rzymski, ostra papryka, kurkuma, czosnek granulowany, sól i pieprz
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzać do 200°C. Blaszkę do muffin natłuścić i oprószyć bułką tartą przygotowaną z tostów Lignaform.
Do miski wbić jajka, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przyprawy. Całość wymieszać i wlać do foremek. Piec przez około 20 minut. Podawać razem z posiekanym szczypiorkiem i tostami Lignaform.
Uwaga, podczas przygotowania do środka masy można dodać również ulubione warzywa takie jak szpinak, cukinia, bakłażan czy papryka.