Etap 2 Lignaform z białkiem, Przepisy

Mini muffinki śniadaniowe z jajek i zielonej cebuli

Mini muffinki śniadaniowe z jajek i zielonej cebuli

Nietypowe śniadanie w wersji wytrawnej. Sprawdzi się nie tylko jako lunch do pracy, ale także jako poczęstunek do gości. Odkryj przepis, dzięki któremu zachwycisz najbliższych!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki (2 porcje):

    • 4 jajka
    • 1 cebula dymka ze szczypiorkiem
    • 1 porcja tostów Lignaform
    • odrobina oleju rzepakowego
    • przyprawy: kmin rzymski, ostra papryka, kurkuma, czosnek granulowany, sól i pieprz

    Sposób przygotowania

    1

    Piekarnik rozgrzać do 200°C. Blaszkę do muffin natłuścić i oprószyć bułką tartą przygotowaną z tostów Lignaform.

    2

    Do miski wbić jajka, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przyprawy. Całość wymieszać i wlać do foremek. Piec przez około 20 minut. Podawać razem z posiekanym szczypiorkiem i tostami Lignaform.

    3

    Uwaga, podczas przygotowania do środka masy można dodać również ulubione warzywa takie jak szpinak, cukinia, bakłażan czy papryka.