Świąteczna sałatka
Chyba każdy z Nas zna sałatkę jarzynową, często obecną na świątecznym stole. Zobacz jakich składników użyć, aby stanowiła lepszą i zdrowszą propozycję.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo;
- 2 średniej wielkości kiszone ogórki;
- 2 łyżki groszku;
- 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym;
- ½ małej czerwonej cebuli;
- 1 czubata łyżka domowego majonezu;
- 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon;
- przyprawy: sól, pieprz.
Sposób przygotowania
1
Jajka ugotuj na twardo i oddziel białka od żółtek. Ogórki pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną cebulę, ugotowane na twardo białko jaja, kawałki odsączonego tuńczyka i groszek zielony. Całość wymieszaj z domowym majonezem, musztardą i przyprawami. Przełóż do szklanej miseczki. Na wierzch połóż pokruszone żółtka jajek.