Smalec z fasoli
Smalec, który wyglądem i smakiem jest bardzo podobny do standardowej, klasycznej wersji. W naszej odsłonie zawiera głównie białą fasolę, która cechuje się wysoką zawartością białka, błonnika, a także witamin i składników mineralnych. Koniecznie wypróbuj, jeśli szukasz zdrowych alternatyw tradycyjnych posiłków.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 1 puszka białej fasoli;
- 1 duża biała cebula;
- 1 małe jabłko;
- 1 łyżka oleju rzepakowego;
- 1 łyżka nasion słonecznika;
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek.
Sposób przygotowania
Fasolę odsącz z zalewy i zmiksuj.
Nasiona słonecznika podpraż na patelni.
Jabłko obierz ze skóry, następnie razem z cebulą drobno posiekaj.
Jabłko i cebulę podsmaż przez chwilę na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu.
Połącz wszystkie składniki i dodaj przyprawy.
Koniecznie spróbuj połączenia razem z pieczywem Lignaform i ogórkiem kiszonym!