Therascience
Etap 6 Lignaform z produktami skrobiowymi/mącznym, Przepisy

Smalec z fasoli

Smalec z fasoli

Smalec, który wyglądem i smakiem jest bardzo podobny do standardowej, klasycznej wersji. W naszej odsłonie zawiera głównie białą fasolę, która cechuje się wysoką zawartością białka, błonnika, a także witamin i składników mineralnych. Koniecznie wypróbuj, jeśli szukasz zdrowych alternatyw tradycyjnych posiłków.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 1 puszka białej fasoli;
    • 1 duża biała cebula;
    • 1 małe jabłko;
    • 1 łyżka oleju rzepakowego;
    • 1 łyżka nasion słonecznika;
    • przyprawy: sól, pieprz, majeranek.

    Sposób przygotowania

    1

    Fasolę odsącz z zalewy i zmiksuj.

    2

    Nasiona słonecznika podpraż na patelni.

    3

    Jabłko obierz ze skóry, następnie razem z cebulą drobno posiekaj.

    4

    Jabłko i cebulę podsmaż przez chwilę na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu.

    5

    Połącz wszystkie składniki i dodaj przyprawy.

    Koniecznie spróbuj połączenia razem z pieczywem Lignaform i ogórkiem kiszonym!