Chlebek bananowy bez cukru
Słodki wypiek o prostym składzie. Doskonale smakuje z dżemami Lignaform. Przekonaj się i wypróbuj jeszcze dzisiaj!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 4 małe dojrzałe banany;
- 3 łyżki soku z cytryny;
- 2 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej;
- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej;
- 1 płaska łyżka kakao;
- ¼ szklanki erytrolu;
- ½ szklanki oleju;
- przyprawa do piernika (bez cukru);
Sposób przygotowania
1
Połącz w jednej misce przesianą mąkę, sodę, kakao i przyprawę do piernika. W drugiej rozgnieć banany, skrop sokiem z cytryny, następnie dodaj słodzik i olej.
2
Mokre składniki dodaj do suchych i wymieszaj (tylko do połączenia się składników).
3
Masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180 stopniach, przez około 45min.