Owsianka na słono
Wyjątkowy pomysł na niecodzienne śniadanie. Coraz większą popularność zdobywają wytrawne owsianki- koniecznie wypróbuj, aby zachwycić się niepowtarzalnym smakiem!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych górskich;
- 2 suszone pomidory;
- 1 jajo z wolnego wybiegu;
- 1 łyżeczka nasion słonecznika;
- 1 łyżeczka koperku;
- 4 sztuki czarnych oliwek;
- przyprawy: sól, pieprz, płatki chilli, bazylia.
Sposób przygotowania
1
Płatki owsiane ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości (na małym ogniu, często mieszając). Podczas gotowania dodaj wszystkie przyprawy.
2
Po ugotowaniu dodaj do owsianki uprażone nasiona słonecznika, pokrojone oliwki, posiekany koperek oraz kawałki suszonych pomidorów odsączonych z zalewy.
3
Całość wymieszaj. Na wierzch połóż kawałki ugotowanego jajka.