Owsianka na słono
Wyjątkowy pomysł na niecodzienne śniadanie. Coraz większą popularność zdobywają wytrawne owsianki- koniecznie wypróbuj, aby zachwycić się niepowtarzalnym smakiem!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych górskich;
- 2 suszone pomidory;
- 1 jajo z wolnego wybiegu;
- 1 łyżeczka nasion słonecznika;
- 1 łyżeczka koperku;
- 4 sztuki czarnych oliwek;
- przyprawy: sól, pieprz, płatki chilli, bazylia.
Sposób przygotowania
Płatki owsiane ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości (na małym ogniu, często mieszając). Podczas gotowania dodaj wszystkie przyprawy.
Po ugotowaniu dodaj do owsianki uprażone nasiona słonecznika, pokrojone oliwki, posiekany koperek oraz kawałki suszonych pomidorów odsączonych z zalewy.
Całość wymieszaj. Na wierzch połóż kawałki ugotowanego jajka.