Therascience
Etap 5 Lignaform z chlebem, Przepisy

Owsianka na słono

Owsianka na słono

Wyjątkowy pomysł na niecodzienne śniadanie. Coraz większą popularność zdobywają wytrawne owsianki- koniecznie wypróbuj, aby zachwycić się niepowtarzalnym smakiem!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 3 łyżki płatków owsianych górskich;
    • 2 suszone pomidory;
    • 1 jajo z wolnego wybiegu;
    • 1 łyżeczka nasion słonecznika;
    • 1 łyżeczka koperku;
    • 4 sztuki czarnych oliwek;
    • przyprawy: sól, pieprz, płatki chilli, bazylia.

    Sposób przygotowania

    1

    Płatki owsiane ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości (na małym ogniu, często mieszając). Podczas gotowania dodaj wszystkie przyprawy.

    2

    Po ugotowaniu dodaj do owsianki uprażone nasiona słonecznika, pokrojone oliwki, posiekany koperek oraz kawałki suszonych pomidorów odsączonych z zalewy.

    3

    Całość wymieszaj. Na wierzch połóż kawałki ugotowanego jajka.