Therascience
Etap 4 Lignaform z nabiałem, Przepisy

Sałatka na arbuzie z jeżynami i mozzarellą

Sałatka na arbuzie z jeżynami i mozzarellą

Uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oka. Zobacz, jak stworzyć coś niezwykłego z bardzo prostych składników!

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 1 plaster arbuza;
    • 1 garść jeżyn;
    • 1 kiwi;
    • 2-3 truskawki;
    • 1 opakowanie mix-u sałat z rukolą;
    • 1 garść mini mozzarelli;
    • kilka listków świeżej bazylii.
    • Dressing:
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • ½ łyżeczki soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony

    Sposób przygotowania

    1

    Na początek należy opłukać pod bieżącą wodą mix sałat i jeżyny. Mozzarellę, kiwi i truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć wszystkie składniki. Całość polać dressingiem przygotowanym na bazie oliwy, soku z cytryny i przypraw.

    2

    Na talerzu wyłożyć średniej grubości plaster arbuza i nałożyć na niego sałatkę.