Sałatka na arbuzie z jeżynami i mozzarellą
Uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oka. Zobacz, jak stworzyć coś niezwykłego z bardzo prostych składników!
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 1 plaster arbuza;
- 1 garść jeżyn;
- 1 kiwi;
- 2-3 truskawki;
- 1 opakowanie mix-u sałat z rukolą;
- 1 garść mini mozzarelli;
- kilka listków świeżej bazylii.
- Dressing:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soku z cytryny
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy mielony
Sposób przygotowania
Na początek należy opłukać pod bieżącą wodą mix sałat i jeżyny. Mozzarellę, kiwi i truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć wszystkie składniki. Całość polać dressingiem przygotowanym na bazie oliwy, soku z cytryny i przypraw.
Na talerzu wyłożyć średniej grubości plaster arbuza i nałożyć na niego sałatkę.