Therascience
Etap 4 Lignaform z nabiałem, Przepisy

Grillowany camembert

Grillowany camembert

Lato to czas, kiedy chętnie sięgamy po grillowane posiłki. Z sera camembert możemy stworzyć wiele inspirujących przepisów. Sprawdź, jak smakuje na ciepło z kremowo-płynną masą i ziołową marynatą! Danie niezwykle sycące i rozpływające się w ustach.

  • Prep Time15 min
  • Cook Time10 min
  • Total Time25 min

    Składniki:

    • 1 ser camembert
    • 1 łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz kolorowy, chili, czosnek niedźwiedzi

    Sposób przygotowania

    1

    Ser camembert delikatnie ponacinać na wierzchu. Zmiażdżyć ząbek czosnku i dokładnie posiekać razem z natką pietruszki. Połączyć razem z olejem i przyprawami.

    2

    Ser przełożyć na folię aluminiową, polać przygotowaną marynatą i zawinąć. Najlepiej włożyć na minimum 1h do lodówki. Następnie grillować po ok. 10-12 minut z każdej strony.