Grillowany camembert
Lato to czas, kiedy chętnie sięgamy po grillowane posiłki. Z sera camembert możemy stworzyć wiele inspirujących przepisów. Sprawdź, jak smakuje na ciepło z kremowo-płynną masą i ziołową marynatą! Danie niezwykle sycące i rozpływające się w ustach.
- Prep Time15 min
- Cook Time10 min
- Total Time25 min
Składniki:
- 1 ser camembert
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy, chili, czosnek niedźwiedzi
Sposób przygotowania
1
Ser camembert delikatnie ponacinać na wierzchu. Zmiażdżyć ząbek czosnku i dokładnie posiekać razem z natką pietruszki. Połączyć razem z olejem i przyprawami.
2
Ser przełożyć na folię aluminiową, polać przygotowaną marynatą i zawinąć. Najlepiej włożyć na minimum 1h do lodówki. Następnie grillować po ok. 10-12 minut z każdej strony.