placek ziemniaczany Lignaform po zbójnicku
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Placek ziemniaczany po zbójnicku

Placek ziemniaczany po zbójnicku

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    • 1 x saszetka placka ziemniaczanego Lignaform
    • 250 g pieczarek
    • 250 g boczniaków
    • 1 cebula
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 małe bakłażany
    • 2 cukinie
    • 1 szklankę passaty pomidorowej (bez cukru)
    • Sól
    • Pieprz
    • Zioła prowansalskie
    • Oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania

    1

    Pieczarki, boczniaki, cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oliwie. Podsmażone warzywa przełożyć do garnka. Cukinie i bakłażany pokroić w kostkę. Bakłażany odsączyć, przetrzeć papierowym ręcznikiem. Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać sos pomidorowy i przyprawić do smaku. Gotować na średnim ogniu przez 30 minut, często mieszając.

    Placek ziemniaczany przygotować według instrukcji podanej na opakowaniu.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie

    GlutenGorczycaJajkaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezam
    Dodaj do koszyka

    Placek ziemniaczany

    60.00

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *