Placek ziemniaczany po zbójnicku
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- 1 x saszetka placka ziemniaczanego Lignaform
- 250 g pieczarek
- 250 g boczniaków
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 małe bakłażany
- 2 cukinie
- 1 szklankę passaty pomidorowej (bez cukru)
- Sól
- Pieprz
- Zioła prowansalskie
- Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
1
Pieczarki, boczniaki, cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oliwie. Podsmażone warzywa przełożyć do garnka. Cukinie i bakłażany pokroić w kostkę. Bakłażany odsączyć, przetrzeć papierowym ręcznikiem. Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać sos pomidorowy i przyprawić do smaku. Gotować na średnim ogniu przez 30 minut, często mieszając.
Placek ziemniaczany przygotować według instrukcji podanej na opakowaniu.