Pieczarki faszerowane po prowansalsku
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Pieczarki faszerowane po prowansalsku
- Stek po prowansalsku Lignaform 1 saszetka
- Pieczarki 3 duże sztuki
- Szczypiorek 1 łyżka
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Usunąć nóżki pieczarek, pozostawiając w główce pieczarki dziurkę.
Obierać pieczarki ze skórki i umyć.
Rozpuść saszetkę steka w miseczce, w 60 ml wody i wymieszać widelcem.
Przełożyć masę na patelnię, nadać formę steka i usmażyć z dwóch stron.
Po usmażeniu rozgnieść stek widelcem, dodać szczypiorek i nadziać stekiem pieczarki.
Włożyć pieczarki do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15-20 min.