Papryka faszerowana
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
- papryka żółta 3 sztuki,
- papryka zielona 3-4 sztuki,
- mięso mielone (wołowe 0,5 kg i z indyka 0,2 kg),
- cebula 2 duże sztuki,
- jajka 2 sztuki,
- pieczarki 4 sztuki,
- posiekana natka pietruszki 4 łyżki,
- czosnek 2 ząbki,
- olej rzepakowy 1 łyżka,
- sól, pieprz, papryka czerwona, przyprawa do mięsa mielonego – do smaku.
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzać do 180˚C. Cebulę i pieczarki obrać, posiekać i podsmażyć. Po ostudzeniu dodać: mięso, jajka, posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz pół szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszać. Papryki umyć, wydrążyć i nafaszerować. Piec około 2 godziny.