Makaron z Kapustą i Grzybami (a la Łazanki)
- Prep Time20 min
- Cook Time45 min
- Total Time1 hr 5 min
Składniki
Makaron z Kapustą i Grzybami (a la Łazanki)
- Makaron Lignaform ½ saszetki
- Biała kapusta 150 g
- Cebula 1 mała
- Pieczarki 100 g
- Olej 1 łyżka
- Przyprawy sól, pieprz świeżo zmielony do smaku
Sposób przygotowania
Kapustę drobno poszatkować.
Podlać wodą (ok. 2 szklanki), posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta zmięknie.
W międzyczasie obrać cebule i pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Cebulę podsmażyć na 1 łyżeczce oliwy, dodać pieczarki i usmażyć.
Doprawić solą i pieprzem.
Odstawić na bok.
Gdy kapusta będzie miękka, odsączyć ją na sitku.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Do pieczarek dodać odsączoną kapustę i całość smażyć ok. 5 min. Doprawić solą, pieprzem.
Dodać makaron i delikatnie wymieszać.