kapusty
Etap 1 Lignaform z warzywami, Przepisy, Przepisy Lignaform

Makaron z Kapustą i Grzybami (a la Łazanki)

Makaron z Kapustą i Grzybami (a la Łazanki)

  • Prep Time20 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time1 hr 5 min

    Składniki

    Makaron z Kapustą i Grzybami (a la Łazanki)

    • Makaron Lignaform ½ saszetki
    • Biała kapusta 150 g
    • Cebula 1 mała
    • Pieczarki 100 g
    • Olej 1 łyżka
    • Przyprawy sól, pieprz świeżo zmielony do smaku

    Sposób przygotowania

    1

    Kapustę drobno poszatkować.

    2

    Podlać wodą (ok. 2 szklanki), posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta zmięknie.

    3

    W międzyczasie obrać cebule i pokroić w kostkę.

    4

    Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.

    5

    Cebulę podsmażyć na 1 łyżeczce oliwy, dodać pieczarki i usmażyć.

    6

    Doprawić solą i pieprzem.

    7

    Odstawić na bok.

    8

    Gdy kapusta będzie miękka, odsączyć ją na sitku.

    9

    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.

    10

    Do pieczarek dodać odsączoną kapustę i całość smażyć ok. 5 min. Doprawić solą, pieprzem.

    11

    Dodać makaron i delikatnie wymieszać.

    Udostępnij / wydrukuj przepis

    Polecane produkty

    Zdrowe odchudzanie
    GorczycaJęczmieńLaktozaOrzechySelerSezamSiarczyny
    Therascience
    Dodaj do koszyka

    Makaron Fusilli

    60,00 

    Powiązane wpisy

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *